За тотална забрана за вноса на руски петрол в ЕС се

...
За тотална забрана за вноса на руски петрол в ЕС се
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен предложи ЕС тотално да забрани вноса на руски петрол

За тотална забрана за вноса на съветски нефт в Европейски Съюз се разгласи Европейската комисия. Това даде да се разбере тази заран нейният ръководител Урсула фон дер Лайен. Тя приказва на спор в Европейския парламент в Страсбург, отдаден на икономическите и обществените последствия за Европейски Съюз от войната на Русия в Украйна.

Става дума за цялостна възбрана за импорт на съветски нефт – от морето, по тръбопроводи, недопечен и пречистен, посочи Фон дер Лайен. Спирането ще стане последователно и ще завърши към края на годината.

„ Това няма да е елементарно. Някои страни членки зависят от съветския нефт , само че би трябвало да го създадем “, безапелационна бе Фон дер Лайен.

България е измежду най-зависимите страни.

„ С всички тези стъпки лишаваме съветската стопанска система от опцията за диверсификация “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

Новият пакет от наказания съдържа и лист от висши военни и други лица, направили военни закононарушения в киевското предградие Буча. Тези хора дават отговор и за обсадата на Мариупол.

Сбербанк ще бъде изключена от интернационалната платежна система SWIFT. Това е най-голямата съветска банка и тя държи над 37 на 100 от пазара в страната. Ударът по нея и наложените по-рано наказания върху други съветски банки е удар по опцията на режима на Путин да се финансира. Банковият бранш на страната ще бъде изолиран от международната финансова сикстема.

Европейски Съюз ще забрани на негова територия и излъчванията на три огромни съветски малките екрани, продължи Фон дер Лайен. Те не би трябвало да образуват мнението в Съюза, счита тя.

Предвижда се също възбрана за всевъзможни услуги към съветски компании, в това число и за техните консултанти и лобисти.

Предложението би трябвало да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР